در نشست مشترک سازمان امور مالیاتی و دادستانی کل کشور تاکیدشد;
همکاری بین دستگاهی برای برخورد قضایی با فراریان مالیاتی
گردهمایی روسای ادارات و واحدهای حقوقی سراسر کشور و کارگاه آموزشی تخصصی حقوقی 12 و 13 آذرماه با حضور سیدکامل تقوینژاد رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور، محمدجواد حشمتی مهذب، معاون قضایی دادستانی کل کشور، احمد زمانی، معاون پژوهش، برنامهریزی و امور بینالملل سازمان، حسین تاجمیر ریاحی، مدیرکل دفتر حقوقی سازمان و روسای ادارات و واحدهای حقوقی ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور در محل سالن اجتماعات سازمان برگزار شد.
سخنرانی رئیسکل محترم سازمان امور مالیاتی و ارائه رهنمودهای لازم، تبیین موضوعات قضایی و اهمیت پیگیری جرم مالیاتی از طریق مراجع قضایی توسط معاون قضایی دادستانی کل کشور، بیان اهداف و محورهای همایش توسط معاون پژوهش، برنامهریزی و امور بینالملل سازمان و همچنین تشریح جرم مالیاتی و نحوه برخورد با موضوعات حقوقی از جمله پروندههای دیوان عدالت اداری، ورشکستگی، سوءاستفاده از کارتهای بازرگانی، مستندسازی اموال غیرمنقول و... توسط مدیرکل دفتر حقوقی سازمان ازجمله برنامههای این گردهمایی بود.
همچنین ارائه گزارش روسای ادارات حقوقی در خصوص پروندههای مربوط به کارت بازرگانی، تشریح مباحث امور تصفیه و ورشکستگی توسط مدیرکل اداره تصفیه و امور ورشکستگی قوه قضائیه و نهایتا تشریح مباحث دیوان عدالت اداری توسط رئیس شعبه 3 دیوان عدالت از مهمترین برنامههای روز اول کارگاه آموزشی تخصصی حقوقی بود.
در روز دوم برگزاری این کارگاه نیز موضوعاتی از قبیل تنقیح مقررههای مالیاتی، تشریح سامانه سادح و نحوه آمارگیری و بررسی لوایح و اقدامات از طریق سامانه مذکور، اهمیت برخورد با جرم مالیاتی و تقویت همکاری بین دفاتر حقوقی و حراست و دادستانی، نحوه اجرای شیوهنامه موضوع ماده 274 قانون مالیاتهای مستقیم، مستندسازی اموال غیرمنقول، تعهدات و قراردادها، نحوه پاسخگویی به استعلامات توسط مسئولان، کارشناسان و اساتید و صاحبنظران حوزههای مربوطه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ادامه این گزارش مروری خواهیم داشت بر سخنرانیها و بیانات ارائهشده توسط مدیران و مسئولان در این گردهمایی
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور
بزرگترین پایگاه اطلاعات اقتصادی کشور در خدمت مبارزه با فرار مالیاتی
سیدکامل تقوینژاد، رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور در این گردهمایی با تاکید بر اهمیت توجه به موضوعات اجتماعی در کنار موضوعات اقتصادی گفت: سازمان امور مالیاتی کشور طی سالهای اخیر رویکرد تعامل با مودیان و مودی مداری را سرلوحه کار خود قرار داده و ضمن توسعه دانش فنی و تجهیز نظام مالیاتی به فناوریهای اطلاعاتی، زمینه برخورداری مودیان از تسهیلات و تمهیدات جدید نظام مالیاتی بهویژه خدمات الکترونیکی را فراهم ساخته است.
وی بزرگترین سرمایه نظام مالیاتی را اعتماد مردم و مشارکت ایشان در تأمین هزینههای کشور دانست و گفت: اعتمادآفرینی و تعامل حداکثری با مودیان جزو اولویتهای اساسی سازمان به شمار میرود.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: مردم همواره در خصوص مسائل مالی و اقتصادی خود حساسیت بیشتری دارند و با توجه به اینکه مالیات با معیشت و زندگی مردم ارتباط تنگاتنگی دارد، طبیعتا از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین مردم باید نسبت به موضوع مالیات و اهمیت آن در تأمین هزینههای کشور و توزیع درآمد در جامعه آگاه شوند و کشور را در مسیر توسعه و پیشرفت همراهی کنند.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و سیاستهای نظام در خصوص عدم وابستگی به درآمدهای نفتی و اتکا به درآمدهای مالیاتی، عنوان کرد: در سالهای اخیر نظام مالیاتی شاهد تحولات بسیاری در حوزه فناوری اطلاعات بوده که این تحولات، منشاء اساسی افزایش درآمدهای مالیاتی بوده است.
تقوینژاد تاکیدکرد: ما امروز بزرگترین پایگاه اطلاعات اقتصادی کشور را در اختیار داریم که دارای بیش از یک میلیارد و 300 میلیون رکورد اطلاعاتی است که هرلحظه به آن افزوده میشود. این اطلاعات ابزار سازمان برای جلوگیری از فرار مالیاتی و تحقق عدالت مالیاتی است.
وی در خصوص سایر ابزارهای قانونی که با اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در اختیار نظام مالیاتی قرار گرفته است، گفت: با مادههای 169 و 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم وظیفهای برای سازمان امور مالیاتی ایجاد شده، از این بابت که باید کلیه اطلاعات هویتی، مکانی، مالی، معاملاتی و بانکی افراد را در اختیار بگیریم که در این رابطه 40 سازمان و وزارتخانه شناسایی شدهاند، فهرست آنها تهیه شده و اقلام اطلاعاتی مورد نیاز ما را در اختیار قرار میدهند.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به بهبود قوانین مالیاتی پس از اصلاحیه سال 1394، عنوان کرد: در این قانون نگرش جدیدی ازجمله حذف مالیات علیالراس مطرح شده که بتوانیم هم رضایت مردم را جلب کنیم و هم مالیات حقه را وصول کنیم.
تقوینژاد با تاکید بر اینکه ما باید مردم را نسبت به حقوقشان آگاه کنیم، عنوان کرد: مالیات هم بیتالمال است و هم حقالناس. ما حق نداریم برای حفظ بیتالمال به حقوق مردم تعدی کنیم. باید برای تحقق عدالت تلاش کنیم که حقوق مردم کاملا رعایت شود.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور همچنین با اشاره به درخواست سازمان از رئیس محترم قوه قضائیه بهمنظور تشکیل دادسرای ویژه جرائم مالیاتی در تهران و موافقت ایشان، گفت: این دادسرا بهزودی در تهران تشکیل خواهدشد تا جرائم مالیاتی بهصورت متمرکز در یک محل خاص بررسی شود و در ادامه پس از بررسی آثار و نتایج، این اقدام به سایر استانها تسری مییابد.
وی خاطرنشان کرد: همه اقدامات سازمان امور مالیاتی در راستای برقراری عدالت مالیاتی، افزایش رضایت مردم و مبارزه با فرار مالیاتی است بنابراین از ادارات و واحدهای حقوقی انتظار داریم بیشترین همکاری و تلاش را در این زمینه داشته باشند.
معاون قضایی دادستانی کل کشور اعلام کرد
عزم جدی دادستانی کل کشور برای برخورد با جرائم مالیاتی
در ادامه این گردهمایی، محمدجواد حشمتی مهذب، معاون قضایی دادستانی کل کشور با بیان اینکه برای وصول مالیات نیاز به یک عزم جمعی است، گفت: دادستان کل کشور نیز تاکید داشتند که بحث مالیات اهمیت فوقالعادهای دارد و حمایت جدی دستگاه قضایی و دادستانی کل کشور را در این زمینه اعلام کردند و تاکید داشتند که ما صد در صد حامی دستگاه مالیاتی و سایر دستگاههایی که با فرار مالیاتی و فساد مبارزه و مقابله میکنند هستیم.
وی با بیان اینکه در موضوع فرار مالیاتی، بحث تضییع حقوق عمومی و بیتالمال مطرح است، افزود: مبحث مالیات آنقدر مهم است که در دنیا جرم فرار مالیاتی را بالاتر از قتل میدانند چراکه در قتل حق یک نفر ضایعشده اما با فرار مالیاتی به جمعیت میلیونی یک کشور خسارت وارد میشود و شاکله یک نظام به خطر میافتد.
معاون قضایی دادستانی کل کشور با اشاره به اینکه قانون مالیاتهای مستقیم مصوب سال 1394 قانون جدید و دارای ابتکارات خوبی برای مسدود کردن راههای فرار مالیاتی و مبارزه با آن است، تصریح کرد: جرم انگاری، تشکیل دادسرای ویژه مالیاتی، اختیارات قانونی برای دسترسی به اطلاعات و تراکنشهای بانکی و... ازجمله مواردی هستند که زمینه مقابله با فرار مالیاتی را فراهم میکنند.
وی بیان داشت: نبود شفافیت یکی از نقصهای اساسی بر وضع اقتصادی کشور است که همه از آن خسارت میبینند. عدم شفافیت باعث پولشویی و فرار مالیاتی است; پس باید تلاش کنیم در ساختارهایمان شفافیت را تکریم کنیم و با همکاری همه دستگاهها در راستای تحقق آن تلاش کنیم.
حشمتی مهذب افزود: اگر بخواهیم در بحث وصول مالیات موفق باشیم و توفیق کسب کنیم باید ممیزان مالیاتی، هیات حل اختلاف، کارشناسان حقوقی سازمان و بدنه کارکنان این سازمان مجهز به دانش و مسلط به قوانین باشند و به اطلاعات دسترسی داشته باشند تا به این وسیله از حقوق دولت دفاع کنند.
وی با بیان اینکه یکی از حلقههای مفقود در مبارزه با فرار مالیاتی و فساد نبود هماهنگی بین دستگاهها و ارگانهای مختلف است، تاکید کرد: دستگاه قضایی را در همه استانها همکار خودتان و در کنار خودتان بدانید و مجدانه پیگیر احقاق حقوق دولت و مردم باشید.
معاون قضایی دادستانی کل کشور با بیان اینکه در سالهای اخیر قضیه مالیات در کشور پررنگتر شده که جای تقدیر و تشکر دارد، تصریح کرد: این امر نشان میدهد که نظام مالیاتی در مسیر درستی پیش میرود و فرآیند خوبی برای حصول به نتیجه انتخاب شده است. این مسیر را با قوت ادامه دهید تا با جلب مشارکت دستگاههای مختلف و بهخصوص جلب مشارکت مردم، انقلابی در مباحث مالیاتی ایجاد شود.
وی در پایان از روسای ادارات و واحدهای حقوقی خواست تا موضوعات را با جدیت از طریق مراجع قضایی پیگیری کنند و واحدهای عمومی و انقلاب سراسر کشور نیز همکاری لازم دراین خصوص داشته باشند.
تاریخ خبر: 1397/10/17
کلمات کلیدی: فرار مالیاتی- جرائم مالیاتی