مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی گفت: درآمدهای مالیاتی از محورهای کلیدی اقتصاد مقاومتی است.
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، یعقوب نژاد، مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی گفت: از محورهای کلیدی اقتصاد مقاومتی تکیهبر تولید داخلی، کاهش اتکا به درآمدهای نفتی و در مقابل اتکا به درآمدهای پایدار و مبارزه با فساد در حوزههای مختلف است.
وی افزود : موضوع مالیات نقش کلیدی و اساسی دارد و تلاش داریم در چارچوب اقتصاد مقاومتی، اتکای اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی که متزلزل و همچنین متعلق به همه نسلها است، کاهش یابد.
یعقوب نژاد بابیان اینکه از وصولیهای مالیات بر ارزشافزوده، 3 درصد از 9 درصد نرخ مالیات بر ارزشافزوده قبل از واریز بهحساب خزانه توسط اداره کل امور مالیاتی مستقیما بهحساب شهرداریها و دهیاریهای استان واریز میشود، گفت: از نیمه دوم سال 87 که قانون مالیات بر ارزشافزوده اجرایی شده تا پایان دیماه 96 بالغبر 22 هزار و440 میلیارد ریال از وصولیهای مالیات ارزشافزوده به دهیاری و شهرداریهای استان واریزشده و از این رقم 17 هزار و 100 میلیارد ریال بهحساب شهرداریها و 5340 میلیارد ریال بهحساب دهیاریهای استان واریزشده است.
وی بابیان اینکه درواقع 20 درصد از مالیاتهای وصولی مستقیم و غیرمستقیم بهحساب دهیاریها و شهرداریهای استان واریزشده ادامه داد: از مبلغی که بهحساب شهرداریهای استان در مدت مذکور واریزشده 12 هزار و 835 میلیارد ریال بهحساب شهرداری مشهد واریز شده که 75 درصد از کل عوارضی که به شهرداریهای استان واریزشده را شامل میشود و این واریزیها نشان از این دارد که مشارکت مستقیم مردم در پرداخت مالیات در قالب خدمات دهیاریها و شهرداریها به خود مردم برمیگردد.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی تصریح کرد: از سال 91 تا پایان دیماه 3300 میلیارد ریال در قالب استرداد مالیات در بخش مستقیم و غیرمستقیم به فعالین اقتصادی برگشت دادهشده است و با توجه به دستورالعمل هیئتوزیران، مودیانی که بهنظام مالیاتی بدهکار و از دولت طلبکار هستند میتوانند در قالب اوراق تسویه خزانه بدهی خود را تهاتر کنند.
یعقوب نژاد افزود: استان خراسان رضوی در این زمینه یکی از استانهای موفق بوده و ما بر اساس اطلاعرسانی که به فعالان اقتصادی انجام دادیم در سال جاری 475 میلیارد ریال از بدهی فعالان اقتصادی را از طریق اوراق تسویه خزانه با مطالبات از دولت تهاتر کردیم که از این مبلغ تاکنون 265 میلیارد ریال به حیطه وصول درآمده و مابقی تا پایان سال مجددا برگشت کرده و بهحساب درآمدهای مالیاتی استان منظور میشود.
وی بابیان اینکه مالیات فقط ابزار کسب درآمد نیست بلکه ابزار اعمال سیاستهای اقتصادی دولت است، گفت: بهمنظور حمایت از فعالیتهای تولیدی، معدنی و مولد اشتغال معافیتهای قانونی مالیاتهای مستقیم موردتوجه قرارگرفته است که در این راستا در بازه 1390 تا 1394 برای اشخاص حقوقی 92 هزار و 304 میلیارد ریال و در بخش مشاغل 71 هزار و 225 میلیارد ریال برای اشخاص حقیقی، معافیت مالیاتی لحاظ شده است.
یعقوب نژاد خاطرنشان کرد: تمامی معاونان ما در استان و شهرستانها هیچ محدودیتی در بخشودگی جرائم قابلبخشش فعالان اقتصادی در چارچوب قانون ندارند، همچنین سامانه 1526 وظیفه ثبت شکایات مودیان مالیاتی و پاسخگویی به سوالات و ابهامات آنان را بر عهده دارد.
یعقوب نژاد درخصوص آمار فرار مالیاتی گفت: معدل فرار مالیاتی حدود 20 درصد از GDP کشور است که عدد آن در استانهای مختلف متفاوت است اما برآورد ما این است 10 تا 15 درصد از ظرفیت فعلی مالیاتی استان مشمول فرار مالیاتی به دلایل مختلف میشود که یا شناسایی نشده و مالیات نمیپردازند یا کمتر از مبلغ مقرر میپردازند.
تاریخ خبر: 1397/01/06
کلمات کلیدی: درآمدهای مالیاتی خراسان رضوی