مالیات ابزار نیرومندی است که با کاربرد صحیح آن می توان تحولات اساسی در شئون مختلف زندگی اقتصادی و اجتماعی بوجود آورد، در واقع می توان گفت پیشرفت اقتصادی کشورها وابستگی زیادی به برنامه های مالیاتی آنها دارد. زیرا درآمدهای مالیاتی مطمئن ترین و سالم ترین نوع درآمد برای دولت ها به حساب می آید. از نگاه دیگر وصول مالیات از طرف دولت و پرداخت آن از سوی مردم یک همیاری و همکاری متقابل و مشترک را بوجود آورده که در تامین هزینه های عمومی و نیازهای اجتماعی بسیار تاثیرگذار است. همچنین عدم کارائی سیستم پول آفرینی و استقراض و بی ثباتی در درآمدهای خالصه و ناکافی بودن این گونه درآمدها و نیز افزایش روزافزون هزینه های دولتی و در کنار آن کاهش ذخائر و منابع، باعث توجه بیش از پیش دولتها به درآمد ناشی از مالیات را فراهم آورده است. علاوه بر آن مالیات می تواند اثرات زیادی بر ثبات اقتصادی، تخصیص منابع و توزیع درآمد داشته باشد.
با عنایت به اینکه مالیات در کشور ما بدلیل نقش چشمگیر آن در تامین هزینه های دولت و مهمتر از آن کمک به عدم اتلاف انرژی هایی مانند نفت و گاز بسیار مورد توجه بوده، لذا باید دولت در زمینه افزایش درآمدهای خویش از طریق اخذ مالیات سرمایه گذاری کند. بدین ترتیب که هم مودیان را بعنوان افرادی که مالیات خود را پرداخت می کنند توجیه کند و هم اینکه راههای وصول مالیات را منطقی و تسهیل نماید.
سازمان امور مالیاتی از جمله نهادها و ارگانهائی است که تعامل و ارتباط نزدیکی با اقشار مختلف مردم داشته و در واقع این نوع سازمانها هنگامی می توانند به اهدافشان جامه عمل بپوشانند که این تعامل و ارتباط دوسویه را در کوتاهترین زمان ممکن به یکدیگر نزدیکتر سازند. از نگاه دیگر رضایت در پرداخت مالیات از سوی مودیان زمانی عینیت می یابد که آنان ذهنیت مثبتی نسبت به پرداخت مالیات از خود نشان دهند. گفتنی است که ذهنیت افراد ارتباط تنگاتنگ و مستقیمی با فرهنگ مالیاتی داشته بطوریکه با ارتقاء فرهنگ مالیاتی در کشور، ذهنیت افراد نیز نسبت به پرداخت مالیات افزایش می یابد.
سازمان امور مالیاتی از بدو تاسیس برای حصول به اهداف خویش و از جمله افزایش رضایت مندی مودیان اقدامات و طرحهای متعددی را در دستورکار خود قرار داده که از مهمترین آنها می توان به طرح جامع مالیاتی اشاره نمود که با اجرای این طرح تا حدود زیادی شکاف ایجاد شده میان وضع موجود و وضع مطلوب از میان برداشته شده است.
بموازات اجرای این طرحها سازمان نیاز دارد که به تعیین استراتژیها و تدوین برنامه های دیگری نیز اقدام نماید. دولت،ملت، همدلی و همزبانی که در پیام نوروزی مقام معظم رهبری در سالجاری مطرح گردید می تواند بعنوان یک استراتژی در سازمان مورد بهره برداری و استفاده قرار گیرد. زیرا نامگذاری های سالانه معمولا با توجه به اوضاع و شرایط اقتصادی و اجتماعی، فرهنگی و ... انتخاب می شود.
در چنین شرایطی که استکبار جهانی از حربه و ترفند تحریم علیه ملت و کشور ما استفاده می نماید بسیار بجا خواهد بود که برای قطع وابستگی به درآمدهای نفتی، تکیه به درآمد مالیات تولید و تجارت را در اولویت امور اقتصادی کشور قرار دهیم.
تاریخ خبر: 1396/01/20
کلمات کلیدی: فرهنگ مالیاتی